ÚvodDojení a mlékárenstvíSyřidla, kultury, chloridKultura Flora Danica

Kultura Flora Danica

Kultura Flora Danica
Kód produktu: 53330
Skladem
350,90 Kč 290 Kč bez DPH

Popis produktu

  • sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů
  • kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát
  • kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka
  • kultura se používá hlavně při výrobě sýrů kontinentálního typu (Gouda, Eidam, Leerdam, Samsoe) a měkkých sýrů (Camembert, sýr s modrou plísní) i čerstvých sýrů (Hrudka).
  • zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin)

Sušená kultura váží cca 10g a je na zaočkování 500-1000 l mléka

Dávkování:

  • 1 gram na 50-100 litrů

Složení:

  • (LL) Lactococcus lactis subsp. lactis
  • (LLC) Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • (LLD) Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • (LMC) Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Výrobce:

  • CHR Hansen, Dánsko

Návod k použití:

  • vybrat kultury z mraznicky těsně před použitím
  • vydezinfikujte povrch sáčku chlórem
  • otevřít sáček a vysypat lyofilizované pelety přímo do pasterizovaného mléka při pomalém míchání
  • míchat 10 až 15 minut, aby se kultura rovnoměrně rozdělila
  • doporučená inkubační teplota závisí na aplikaci, při které se tato kultura použije

Doporučená inkubační teplota:

  • 25-35 ° C

Skladování:

  • při teplotě -18 ° C

Doba použitelnosti:

  • 24 měsíců od data výroby