Popis produktu
- kniha Domácí mlékař je nezbytnou výbavou každého začínajícího mlékaře
- provede každého výrobou velkého množství mléčných produktů
- najdeme v ní recepty na mléčné výrobky, které běžně konzumujeme – tvaroh, jogurt, kysaná mléka, máslo, ale i na složitější výrobky
- na své si přijdou nejen zapálení nadšenci, kteří věnují mlékaření mnoho času, ale také ti, kdo si nechtějí pořídit žádné dojné zvíře, mléko si kupují a přesto by si rádi vyrobili doma tvaroh, jogurt, máslo a celou řadu jednoduchých sýrů
- kniha je tištěna na recyklovaném papíře a obsahuje 256 stran
- kniha je navíc doplněna kresbami z grafického pera
Nutná výbava pro všechny začínající sýraře!
- autorka Klára Hadašová se věnuje farmaření a domácí výrobě mléčných produktů
- léta svých zkušeností, pokusů i omylů předává v této knize se stejnou láskou a chutí s jakou tvoří své stránky conovehonakopci.cz
Kniha obsahuje kapitoly:
- mléko a zpracování krok za krokem
- zpracování mléka na produkty běžné spotřeby – kyselá mléka, různá másla, tvaroh a tvarohové sýry, kysanou smetanu
- sýry vyráběné za pomoci syřidla
- vady při zpracování mléka
Tato kniha byla doplněna o druhý díl - Domácí mlékař II - se kterým společně tvoří ucelený svazek informací a receptů.